Топ 10 начина да унищожиш Земята

Земята е възникнала преди 4.5 милиона години или, както някои източници споменават, била е създадена за седем дни. Което и от двете да е вярно, едно е сигурно - за разрушаването на планетата ще е необходимо много по-малко време. В следващите редове ще нахвърлим няколко идеи, които с някаква степен на сигурност може да се приемат за подходящи за целта.

10. Не прави нищо
Просто си живей живота или си върти палците - съществува шанс 1 към 2 х 1050 атомите, съставляващи планетата, внезапно, необратимо и окончателно да се разлетят в различни посоки. Въпреки всичко, това се счита за научен виц и едва ли ще се случи. Самите учени оценяват тази идея като ‘абсолютна дивотия’, но пък човек никога не знае - шансът съществува.

9. Създай обект от ‘странни’ кварки
За целта ще трябва да се промъкнеш в някоя физична лаборатория от ранга на CERN или Brookhaven National Laboratory, Long Island, New York. Използвайки прословутите йонен/хадронен колайдер, създай стабилен обект от горни, долни и странни кварки и го поддържай, докато той не погълне материята на Земята, превръщайки я в облак от странни кварки. Разбира се, ще е трудно да поддържаш обекта, след като самата машина бъде погълната, но ние имаме вяра в изобретателността ти. Преди известно време имаше медиен шум за опасността това наистина да се случи в лабораторията в Ню Йорк, но сега това се счита за безпочвено, тъй като шансовете за създаване на подобен обект са практически нула.

8. Използвай микроскопична черна дупка
Имай предвид, че черните дупки не са вечни и се изпаряват чрез Хокинговата радиация. Тъй като това зависи от масата на дупката, големите живеят невъобразимо дълго, но пък микроскопичната черна дупчица може да се изпари почти внезапно. Поради тези съображения, ще трябва да създадеш дупка с приблизителните размери на Еверест, блъскайки атоми един в друг или използвайки друг, новаторски подход. След това просто пусни творението си на повърхността на Земята и се наслаждавай. Тъй като дупките имат невероятна плътност, твоята ще мине през материята като горещ нож през масло - от повърхността, през мантията, до ядрото и чак до другата страна на земното кълбо. След което ще се върне обратно, като махалото на съдбата. След определен брой махове, дупката ще натрупа достатъчно маса, за да я забави и ще се укроти в ядрото, където ще продължи да абсорбира материя, докато не изконсумира всичко. В резултат, Земята ще стане миниатюрен обект с почти нулеви размери, обикалящ щастливо около Слунцето.

7. Сблъскай Земята с антиматерия
Ще ти трябва много антиматерия, имай го предвид. За момента тя може да бъде създадена в много, много малки количества, с помощта на огромни ускорители на частици, но пък ако успееш да конструираш правилната машина, може би ще си в състояние просто да отвориш прозорец към четвъртото измерение и да изсипеш огромно количество антиматерия в тази реалност. Тъй като гравитационната енергия на Земята (държаща я цяла) е около 224 х 1030 джаула, ще са ти необходими приблизително 2500 милиарда тона антиматерия, която просто да запратиш гръмовно към синьото кълбо. Освободената при сблъсъка енергия, според закона на Айнщайн, би трябвало да е достатъчна да разцепи Земята на безброй миниатюрни парченца. Свежо, нали?

6. Електрическа крушка
Тази идея си я бива. Съвременната наука твърди, че това, което наричаме вакуум, всъщност не е вакуум, а е населен с милиони елементарни частици, които се блъскат една о друга, унищожавайки се по този начин. Също така се казва, че вакуумът в една крушка съдържа достатъчно енергия, за да изпари световния океан. Следователно, вакуумът е може би най-мощният енергиен източник във Вселената. Тука се намесваш ти. Всичко, което трябва да направиш, е да намериш начин да извадиш тази енергия от някоя електрическа крушка и да я култивираш като своеобразна атомна централа (което може да стане, без да будиш много подозрение). След което случайно да изпуснеш процеса от контрол и…енергията ще е достатъчна да затрие Земята, околните планети, може би дори и Слънцето.

5. Сблъскай Земята с гигантска черна дупка
Най-близката до Земята такава се намира на около 1600 светлинни години, в съзвездието Стрелец. Това, което трябва да направиш, е да преместиш Земята, или да преместиш черната дупка, а най-добре и двете едновременно. Ще са ти необходими солидни и мощни ракетни двигатели, за да задвижиш нещата. Трудно, но не и невъзможно.

4. Изкопай планетата
В общи линии, това, което ще направиш, е да изкопаваш значително количество земна маса и с помощта на огромни ускорители на маса да го изстрелваш в Космоса. Ускорителя на маса е, най-общо казано, гигантско електромагнитно оръдие, което е било замислено като евентуален метод за доставяне на изкопаните на Луната материали обратно на планетата-майка. Простотата му се заключава в това, че засилваш товара в приблизителна посока ‘към Земята’ и гравитацията свършва останалата част. В нашия случай обаче, посоката е без значение - ще изстрелваш изкопаната земна маса накъдето си поискаш, включително и към Слънцето. Ключовият фактор обаче е да постигнеш скорост, достатъчна, за да се преодолее земното притегляне, иначе милионите тонове пръст и скали ще се стоварят обратно върху теб, което не е крайната цел. Алтернативно, можеш да използваш совалки или космически ескалатор, но за това ще са ти необходими огромни количества енергия . Набавянето й може да се постигне с Дайсънова сфера, но пък ако имаш технологията да построиш такава, защо изобщо четеш тези редове? Възможно решение е и номер 6.

Ако наистина искаш да поемеш по този път, можеш да започнеш веднага. Ако се замислиш за купищата боклуци, летящи в орбита и зарити по Луната, някои вече дори са те изпреварили. Имай предвид, че ако изкопаваш и изстрелваш по един милиард тона земна маса в секунда, ще са ти необходими 189 милиона години, така че побързай.

3. Удар с тъп предмет
Основен закон във Вселената е, че можеш да унищожиш всичко, ако го цапардосаш достатъчно на брой пъти с достатъчно голям чук. И имаме предвид - всичко. Планът е прост - намираш достатъчно голям астероид, който насочваш към Земята, и от енергията, отделена при сблъсъка, планетата се очаква да се разпадне на части, които ще се пръснат в Космоса, ако успеят да преодолеят взаимното привличане. Бърз анализ показва, че масата на обекта трябва да е повече от 60% от тази на Земята, ако приемем, че се движи със скорост най-малко 11км в секунда. От околните ни небесни тела Марс (11% от земната маса) и Венера (80%) изглеждат примамливо. Очевидно, можеш да минеш и с по-малък астероид, но пък затова ще трябва скоростта му да е много по-голяма. Например 10000 милиарда тонен астероид би свършил страхотна работа, ако го засилиш с 90% от скоростта на светлината. Прегледай номер 5 за идеи как да местиш гигантски обекти в междупланетното пространство.

2. Остави Земята да бъде изядена от размножаваща се машина
Да, добре ни чу - можеш да конструираш една единствена машина на фон Нойман и си готов. По дефиниция, тази машина е способна да създаде свое идеално копие само от суровите материали, необходими за целта. Създай една такава от силикон, магнезий и желязо - материалите, намиращи се в изобилие в земната кора. Размерът й няма значение, стига да е наистина способна да се репликира. След като я пуснеш в действие, тя ще произведе едно свое копие, после двете машиши ще произведат още две, после още четири и така нататък, в зловеща геометрична прогресия. Евентуално, планетата ще бъде разкъсана и изядена от рояци такива машини, което ще изпълни плана ти. Ако си от хората, обичащи да си свършват работата до край, ще програмираш машините си да се засилят към Слънцето, след като са приключили с малката синя планета, но затова трябва да предвидиш необходимите ракетни двигатели при конструирането на първото устройство.

1. Засили Земята в Слънцето
Колкото и лесно да звучи, този план съвсем не е лесен за изпълнение. Наистина, не е необходимо да удариш Слънцето, а само да докараш планетата достатъчно близо, за да бъде привлечена от чудовищшната гравитация на пламтящата звезда, но въпреки това, напълно възможно е да се окажеш със Земя, която обикаля в елиптична орбита около Слънцето и бива изпържена за по 4 месеца на всеки осем. Затова планирай внимателно - методите за задвижването вече ги описахме по-горе. Ако всичко мине добре, ще наблюдаваш как доскорошната планета-майка потъва в огнената геена, оставяйки нищо повече от няколко атома желязо след себе си

Няма коментари:

Публикуване на коментар

eXTReMe Tracker
ТОП СТРАНА PageRank

blog counter
blog counter