Най-налудничавите искове от застрахователи

Куче в колата
Жена в Кънектикът тръгнала да шофирала, докато териерът й седял в скута й. Странно - в Щатите са луди по безопасността - те първи въведоха задължителните седалките за бебета и се закопчават с колани до ушите, но явно не виждат нищо странно в това да шофираш с куче с скута си. Та, кроткият иначе териер станал нервен и отвлякъл вниманието на шофьорката, която потеглила и помела вратата на гаража си, блъснала отвън микробус за доставки, минала през хладилник (който микробусът доставял) и след това преминала през вратата на гаража на съседа си.
Щетите били за 150 000 долара, които застрахователят й Metlife изплатил.
Съвет: Гледайте домашните любимци да са обезопасени и да не се създават условия, в които те могат да попречат на шофьора. Глупаво е да катастрофирате заради куче.
Добра застраховка за добри хора
В САЩ над 1/6 от шофьорите нямат автомобилна застраховка. За това се предлага специална полица, в случай, че ви удари незастрахован водач. В Сан Франциско нашумя случаят на шофьор, който слязъл от колата си, за да помогне на дете да пресече оживено шосе и в това време колата му била ударена от човек без застраховка. Каква сума е получил той от застрахователя си? 1 милион долара!
Направи-си-сам
Повечето хора, които живеят под наем нямат застраховка за жилището. Това обаче се оказва добра идея.
Американец от Сейнт Луис си направил сам вентилатор за гаража. Явно не се справил много добре, защото през нощта самоделният вентилатор паднал от тавана върху колата му и нанесъл щети за 20 000 долара, които застрахователят поел.
Собственикът е виновен
Един случай, който никак не е смешен.
Заможно семейство купило апартамент за сина си в Бостън. Той направил парти на покрива на сградата. Оказва се, обаче, че покривът не е бил обезопасен с ограда. В тъмното един от гостите решава, че пролука в парапета води до стълбище към долния етаж и тръгва по него. Пролуката обаче не води до нищо и младежът полита надолу от покрива и загива.
Застраховката на дома, направена от родителите, изплаща на семейството на починалото момче 5 млн. долара за „небрежност", защото не е имало ясно обозначение по краищата на покрива.
Съвет: Собствениците носят отговорност за обезопасяване на имота си, а ако не го направят, носят вината за нещастните случаи.
Внимавайте със скъпите вещи
Сервитьорка на парти в Сан Франциско сложила купа с пунш върху скъп роял. Естествено, намерило се кой да обърне купата, а за почистване и ремонт на рояла отишли 10 000 долара. Те обаче били платени от застрахователя, защото собствениците застраховали рояла.
Съвет: Застраховайте скъпите си вещи и не слагайте купи с пунш върху тях.
Светкавицата наистина пътува
Американец от Масачузетс имал три коли, които паркирал пред дома си - 2007 Ford Freestyle, 2010 Ford Explorer и 2010 Ford пикап. Когато едната кола била ударена от гръм, той се разпространил до втората и до третата. Причинени били щети за 7 000 долара по колите и къщата на ищеца. Цялата сума обаче му била възстановена.
Съвет: ако идва буря, разкарайте боклуците пред къщата си и паркирайте в гаража, ако имате такъв.

Куриозите са подбрани от сп. „Форбс".
Взето назаем от Profit.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

eXTReMe Tracker
ТОП СТРАНА PageRank

blog counter
blog counter