1. Първо мърморят много и дълго, как ето сега ще докажат, че могат.
2. Вземат тенджера, с вместимост 5 литра.
3. Напълват я до ръба с вода.
4. Не включват котлона.
5. Вземат три яйца от хладилника, но се опитват да го направят с една ръка - в другата носят лъжица, или вестника, или очилата си, или каквото и да е...
6. Изпускат едното яйце.
7. За да го уловят - захвърлят настрани другите две.
8. Улавят ловко първото.
9. Стъпват в размазаните 2 яйца и се ядосват, че хрущи и се лигави.
10. Оставяйки следи отиват и пускат спасеното от злощастие яйце в тенджерата. Водата прелива по печката.
11. Връщат се до хладилника и ровят за още яйца. Или има, или няма, без значение.
12. Седят до печката и бъркат през 10 секунди във водата, за да проверят дали се стопля. Яйцето (яйцата) плува(т) тъжно на дъното...
13. След четвърт час крещят към дневната (или където сте): "Тази вода не завира!!!"
14. След още 5-10 минути включват котлона, обикновено на 1.
15. След още около 2 часа водата вече ври. Те стоят с хронометър в ръка и засичат 4 минути.
16. След тези 4 минути те мушкат хронометъра в джоба и здраво хващат тенджерата с две (голи) ръце за дръжките.
17. Изпищяват, изругават, подскачат високо и си удрят клавата някъде (все се намира в какво)
18. Изпускат тенджерата. В повечето случаи - щастливо обратно върху котлона, с дъното надолу.
19. Подскачат дълго ту на единия крак, ту на другия и се опитват едновременно да размахват ръце и да си събуят и двете обувки.
20. След още четвърт час положението е овладяно.
21. Тогава вземат хавлиената кърпа за ръце, вдигат тенджерата с нея и изливат водата в умивалника. Обикновено - заедно с вкамененото яйце.
22. Вземат го отново с ръка, то ги опарва и те го захвърлят. Яйцето се напуква отвън, но все пак не се разпада. (обикновено не повтарят този опит, ако яйцата все пак са повече от 1)
23. Ако е (са) паднало (и) в умивалника - досещат се да пуснат студената вода отгоре му (им), като го (ги) насочват с някой нож под струята. Ако е(са) паднало(и) на пода - уви, се отказват от борбата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар